На костолачком Турниру у рукомету на песку у женској конкуренцији, протекле суботе, 3. августа, на теренима Спортско рекреативног центра „Топољар“, суочило се 12 екипа, у категорији сениорки и млађих селекција. Више од стотину учесница из Пожаревца, Лазаревца, Петровца, Подгорице и Горње Трнаве надметало се за победничко постоље.

Маријана Божић и Миле Благојевић

Турнир је отворила чланица Већа Градске општине Костолац задужена за спорт Маријана Божић, која је по завршетку турнира најуспешнијима уручила признања и награде. Том приликом је окупљене поздравио и председник ЖРК „Рудар“ Миле Благојевић.  

У категорији сениорки прво место освојио је ЖРК “Колубара“, други је РК „Бек“, а трећи ЖРК „Рудар“. Најбољи голман је Милица Нешић (ЖРК „Колубара“), најбољи играч је Анђела Ковачевић (РК „Бек“), а најбољи стрелац турнира Теодора Димитријевић (ЖРК „Рудар“).

Међу млађим категоријама прва је екипа ЖРК „Колибри“. Другопласирани је ЖРК „Пожаревац“, а трећа ЖРК „Слога“. Најбољи голман била је Нађа Иванишевић (ЖРК „Слога“), најбоља играчица Јована Вујичић („Пожаревац“), а најбољи стрелац  Николина Илић („Колибри“).

Организатори Турнира су Центар за културу „Костолац“, у сарадњи са ЖРК „Рудар“, Рукометним савезом Србије и Рукометним савезом Браничевског округа, под покровитељством Градске општине Костолац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content