У Kовид болници у Пожаревцу на лечењу 120 пацијената са ковид инфекцијом, од којих је 85 невакцинисано, док је 35 примило неку од вакцина.

Углавном су то старије особе, међутим има и млађих пацијената. Клиничка слика хоспитализованих је тежа и веома тешка. Око две трећине њих налази се на терапији кисоником. На респираторима (интубација) су два пацијента, четворо је на неинвазивној вентилацији (НИВ) и стање се мења из сата у сат.

У недељу, 7. новембра, била су два отпуста на кућно лечење и шест пријема, међу њима само два вакцинисана пацијента. Истог дана, у Ковид болници био је и један смртни случај. Реч је о мушкарцу 1941. годиште из Пожаревца.

Код шесторо здравствених радника потврђена је инфекција ковидом – 19, један је на болничком лечењу, док су остали на кућном лечењу.

У зеленој зони тренутно су хоспитализована 152 пацијента.
Наведене бројке осликавају стање током викенда када је, према досадашњој пракси, мање тестираних и позитивних грађана. Очекивано је да од понедељка почиње да расте број заражених, па и хоспитализованих.

Зато из Опште болнице у Пожаревцу и даље апелују на грађане да се вакцинишу и да се уздржавају од окупљања у затвореном простору, као и да поштују мере заштите од корона вируса.

Share.

Comments are closed.

Skip to content