2018-03-12T12:03:54+01:00 12. марта, 2018. 10:13 |

У КУЧЕВУ: Чишћење канализационе мреже

У Кучеву се у недељу почело са детаљним чишћењем канализационе мреже од Триангла до Аутобуске станице. Радове врши Јавно комунално предузеће. Како наводи директор тог предузећа Горан Тодоровић, интервенција ће коштати неколико стотина хиљада динара и финансираће се сопственим средствима комуналног предузећа. Указује и да то неће урицати на висину рачуна грађана.

Тодоровић објашњава да је решавање проблема загушења канализационе мреже захтевало интервенцију великих размера: “Због тога је ЈКП ангажовало  специјално возило ВОМА из Обреновца, које ће радити све док се не ицрпе све наслаге песка у комплетној канализационој мрежи тог дела града. Иначе, интервенција је била неопходна и право је чудо како је канализација уопште функционисала, узимајући у обзир да готово пет деценија није детаљно чишћена.“

Иначе, ово је други пут да се врше интервенције оваквих размера на градској канализационој мрежи. Током прошле године чистило се на потезу од Градског трга до изласка из Кучева, у правцу Пожаревца, као и од Установе за старија и одрасла лица (бивша касарна) до моста на Пеку.