Кучево је 8. јула прославило Дан општине. Тога датума, 1882. године, Указом краљa Миланa Обреновићa, селу Горња Крушевица дат је статус варошице и име Кучево.

Свечана седница на којој су појединцима и организацијама који помажу рад и развој Општине уручена признања, организована је у Основној школи „Угрин Бранковић“ у Кучеву.

Након интонирања државне химне у извођењу пожаревачког Градског женског хора „Барили“, под диригентском палицом Каталин Тасић, присутнима се обратио председник Скупштине општине Бранко М. Кецман, према чијим речима су простор Кучева и околина реке Пек, захваљујући злату и сребру, познати још од давнина. Како је рекао, нема цара ни владара од римских времена до данас, који није копао злато у Пеку. 

У свом поздравном говору, председник Општине др Иван Рајичић подсетио је на историју Србије и Кучева и додао да је пут модернизације и напретка једне државе назаустављив и да као вода, увек пронађе коначно одредиште.

-Тако је и ова локална самоуправа, преузевши руковођење општином Кучево, у временима праћеним корона вирусом и ратним сукобима у Украјини, зацртала само један пут – пут потпуног развоја, одрживости и модернизације Општине, сматра др Рајичић.

Свечаној седници присуствовао је и Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре који је најавио да ће у комуналну, канализациону инфраструктуру у насељима Кучево и Раброво биће уложено близу 11 милиона евра, радове изводи кинеска компанија.

-У овом тренутку нема важнијег посла, него да будућим генерацијама  оставимо чисте реке. Лично ћу се постарати да се Пек сачува, ревитализује и остане национално благо Републике Србије, рекао је између осталог министар Момировић.

На свечаности је емитован кратак филм посвећен инфраструктурним пројектима реализованим у претходне две године.

Овом приликом, министар Момировић и челници кучевачке општине, обишли су локације на којима се тренутно гради хипермаркет и шири канализациона мрежа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content