2018-05-10T13:04:52+02:00 10. маја, 2018. 13:00 |

У КУЧЕВУ: Састанак Савета Браничевског округа

 

 

 

 

На данашњем састанку Савета Браничевског округа, одржаном у Кучеву, формирано је координационо тело за управљање отпадом на нивоу Округа.

Такође је разматрана досадашња реализација озакоњења објеката и формирања стамбених заједница, нови позив за „IPA“ пројекат, као и сарадња локалних самоуправа са окружним подручним јединицама органа државне управе.

Састанком је председавао начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, а присуствовали су представници свих осам локалних самоуправа, међу којима градоначелник Пожаревца Бане Спасовић. Домаћин скупа био је председник кучевачке Општине Новица Јаношевић.  

Иначе, ово је друга редовна седница Савета Браничевског округа. Том приликом је начелник Ђокић истакао да је за даљи развој округа у целини неопходна боља инфраструктура и да се због тога толико улаже у њу. Указао је и на то да је тренутна вредност инвестиција у округу близу милијарду долара, највише захваљујући изградњи луке у Костолцу.

Домаћин, председник општине Кучево Новица Јаношевић, рекао је да је ово још једно признање локалној самоуправи града на Пеку и истакао да ће све општинске структуре наставити са досадашњим активностима са циљем побољшања развоја привредних субјеката.

Детаљније у наредном броју недељника „Реч народа“, који ће бити у продаји од 15. маја.