2020-12-16T09:52:53+01:00 16. децембра, 2020. 09:52 |

У Кучеву стара јелка за Нову годину

Ове године за украшавање Кучева ни динар из Буџета.

Због свеукупно тешке ситуације у којој су се током целе ове године нашле све земље света, спласнуло је традиционално расположење које нас је „држало“ при сваком испраћају старе и дочеку нове године. Многи 2021. неће ни дочекати са најдражима јер је корона затворила путеве међу земљама, забранила дружење међу људима, сусрете са најмилијима… Овогодишњи испраћај старе године по свему судећи биће другачији него сви претходни. У складу са могућностима и расположењем, не маримо ce много за шљаштеће тргове са величанственим јелкама, за окићеним улицама…
Многи градови су се одлучили да оно што би из буџета потрошили на светлећу новогодишњу ноћ, усмере за лечење оболеле деце.

У Кучеву су решили да за украшавање града ове године не потроше ни динар из буџета што не значи да град неће имати лепше рухо у новогодишњој ноћи и током Божића. Стара јелка је на старом месту, испред Центра за културу, красе је украси из претходних година. И комплетна украсна расвета на тргу и у околним улицама је одраније. Уколико млади и волонтери пожеле да учине нешто више на овом плану, биће добродошло.