На пожаревачком хиподрому, 27. августа одржане су квалификације за полуфинале љубичевског вишебоја, које ће бити на програму 3. септембра у оквиру 59. ЉКИ.

Наступило је 16 вишебојаца који су се такмичили у пет традиционалних дисциплина. Поред три првопласирана такмичара са прошлогодишњег вишебоја, Марка Миленковића, Бобана Јанићијевића и Душана Јанковића, право да учествују у овогодишњем полуфиналу изборило је још њих деветорица. Најуспешнији у квалификацијама је био Андрија Стерђевић који је на грлу Misterija Advancer освојио 14 бодова. Друго место припало је Ненаду Анђелићу који је сакупио 13 поена, док се на треће место обрео вишеструки победник вишебоја Даворин Живковић са 11 бодова. Следе Мирко Караџић и Душан Рајчић са по 10 поена, а у полуфиналу гледаћемо и Војина Мирковића са 9, Слађана Младеновића и Милана Јовановића са по 8 и Сашу Мијатовића са освојених 7 бодова.

Своје умеће на коњу Луњи показала је најмлађа спортска екипа на свету, поворка од 12 малених волтижера старости од 7 до 9 година, који су наступили под будним оком тренера Сузане Јанковић. На ЉКИ поред њих, на кобили Мази представиће се и млађа група волтижера старости од 4 до 7 година.

После полуфиналног окршаја, осам најуспешнијих вишебојаца у финалу, 4. септембра бориће се за сабљу, плашт љубичевског витеза и прву награду у износу од 725.000 динара. Укупан фонд награда за вишебој износи 2 милиона динара.

Такмичење су поред великог броја Пожаревљана на централној трибини пратили и градоначелник Пожаревца Саша Павловић и председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић са сарадницима.

 

                                                                                 Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content