Kречење просторија, уређење дворишта и грађевински радови током лета одвијају се у једном броју пожаревачких вртића Предшколске установе „Љубица Вребалов“.

Од септембра, малишани и запослени боравиће у зановљеном простору, освеженим и реконструисаним објектима. 

Према речима директорке Тање Лончар, Установа овај летњи период искористила је радно како би од јесени вртићи спремно дочекали малишане.


Почетком августа окончани су радови на изградњи кровне конструкције у вртићу „Мајски цвет“ у Костолцу и то у јасленом делу.

Поред тога, уређен је и плафон, односно спроведени су сви радови неопходни да се овај део објекта стави у функцију, у циљу обављања безбедног васпитно – образовног рада са децом.

 

У ЛЕПТИРИЋУ

Нова вртићка група

Градско веће Пожаревца је Предшколској установи „Љубица Вребалов“ дало сагласност на проширење капацитета. 

С тим у вези, у вртићу „Лептирић“ биће отворена нова вртићка група, због чега се у овом објекту интензивно ради на сређивању просторија.

-Објекат се мора опремити свим садржајима и дидактичким средствима. Желимо да будемо добри домаћини и да наше нове малишане дочекамо спремно у новој радној 2021/2022. години. Надамо се да ће им боравак у вртићима од септембра бити пријатнији и комфорнији, а да ће васпитно – образовни рад запослених у нашој установи бити квалитетнији, поручила је Лончар.

Лончар се у разговору за наш недељник дотакла и тренутних инвестиционих улагања. 

Тања Лончар

-У току су грађевински радови на уређењу фасаде, а врши се и замена столарије у пожаревачком вртићу „Бубамара“. Терен се непрекидно обилази, у консултацији смо са извођачем радова и надзорним органом. Надамо се да ће радови бити окончани у предвиђеном року, током августа. Подршку у реализацији овог пројекта пружио нам је Град Пожаревац. Истовремено се у вртићу „Бамби“ у Пожаревцу ради на реконструкцији унутрашњих просторија. Ставља се хидроизолација првог нивоа објекта у циљу обезбеђивања што бољих услова за боравак деце. Овај вртић нам је од пресудног значаја, посебно због чињенице што је то први вртић основан у Пожаревцу. Поменути радови у Бамбију уједно су и припрема за нову инвестицију која ће се реализовати у овом објекту, а за коју је већ урађена пројектна документација, истакла је директорка ПУ „Љубица Вребалов“.

Окончани су радови на изградњи кровне конструкције у вртићу „Мајски цвет“ у Костолцу

Као и сваке године током летњег периода, тако и ове, запослени у Предшколској установи, у сопственој режији, организују активности на уређењу дворишта, мобилијара, ограде. У претходном периоду офарбана је ограда дужине од преко 300 метара у костолачком вртићу „Мајски цвет“, док ће се у највећем објекту Предшколске установе  „Невен“ извести молерско – фасадерски радови. У једном броју вртића планирана је и замена дотрајалих подова.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content