У ЛУЧИЦИ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „52 ПОШТЕ ЗА 52 НЕДЕЉЕ“

                                            Отворена пошта и интернет кутак

DSC_7478 DSC_7483У жељи да сачува и охрабри људе на селу, да учини нешто корисно и добро за њих, „Пошта Србије“ је са својом акцијом „52 поште за 52 недеље“ стигла и до Лучице надомак Пожаревца. Мештанима Лучице, 17. јуна, нову пошту с интернет кутком предао је на употребу Милан Кркобабић, директор Јавног предузећа „Пошта Србије“. Он је истакао да  за разлику од банака које напуштају места где не могу да „згрну“ пуно новца, Пошта настоји да буде присутна у сваком кутку Србије. При том, проналази свој економски интерес тамо где га други не виде и водећи рачуна о рентабилном пословању бележи рекордне пословне резултате. Он је подсетио на податак да је школа у Лучици почела са радом 1840. године, баш када је и отворена прва пошта у Србији.

 -Лучица сада има оно што свако српско село треба да има: школу, цркву, амбуланту и пошту. Више од 900 домаћинстава и око 2.500 становника до сада су примали пошиљке из Пожаревца, где су ишли и да плаћају рачуне, порез и друге дажбине. Сада имају пошту и поштара у центру свог села, на свом кућном прагу. И за педесетак правних лица овог краја отварање поште 12112 Лучица, значиће олакшано пословање, а неке Лучичане ће можда и охрабрити да покрену сопствени бизнис. Посебан дар Поште Србије, поготово старијим генерацијама, јесте бесплатан интернет кутак, а управник поште и поштар увек ће бити спремни да помогну својим суграђанима у овладавању савременим видовима комуникације, рекао је Кркобабић.

Председник Савета месне заједнице Лучица Иван Миленковић рекао је да је ово дан од великог значаја за мештане Лучице, јер ће им пошта олакшати свакодневни живот  и захвалио се на остварењу плана да се она отвори.

Пошта у Лучици отпочела је рад захваљујући заједничким снагама Месне заједнице, која је уступила простор, реновирање је финансирао Град Пожаревац, а поштански мајстори су се побринули за опремање ентеријера стандардизованим поштанским средствима. Како је и ова пословница повезана у јединствену апликацију Пост – тис, коју су креирали најбољи информатичари и технолози Поште Србије, корисници ће моћи да рачунају на једноставне, брзе и сигурне поштанске и платне сервисе.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић истакао је да Град Пожаревац посебну пажњу посвећује приближаању услуга својим суграђанима и да због тога похваљује Пошту Србије и њену акцију којом олакшава и унапређује живот у мањим срединама.

-Један део свог радног века провео сам као радник Поште и из искуства могу рећи да се ова породица весели сваком новопридошлом члану, а важне датуме уредно и ревносно уписује у своју бележницу. Тако ће остати записано да је место Лучица добило своју пошту 17. јуна 2016. године. У исту ту бележницу уписан је и 7. јун 1840. године, када је у Србији отпочела са радом прва пошта на Калемегдану. Двадесетак година касније записан је и податак о издавању прве поштанске марке и доношење Закона о поштама. Чињеница да је наша Пошта ишла испред свог времена је и 1874. година, када је у Берну (Швајцарска), уз 21 земљу света Србија била оснивач Светског поштанског савеза. Узевши у обзир богати историјат Поште и поштанских услуга у Србији, који започиње још у првој половини 19. века, можда јесте тема за размишљање зашто једно велико село надомак Пожаревца тек сада добија испоставу Поште. Не желећи да окривљујемо нека прошла руководства, Град и саме поштаре, сматрам да је наша дужност да свакодневно унапређујемо живот наших суграђана, казао је Спасовић.

Први корисници услуга у пошти 12112 Лучица били су привредници „Дидић“ и „Бранко Моравац“, потписници уговора у склопу промотивне акције „Пост- експрес за 99 динара“, која је продужена до краја јуна и која подстиче развој предузетништва. Услуге највишег квалитета по најповољнијим ценама Лучичанима ће бити доступне сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content