Пригодним програмом на Стадиону малих спортова у Лучици крај Пожаревца данас је отворено Општинско такмичење Сеоских игара Спортског савеза Србије. Организатор манифестације је Спортски савез Града Пожаревца, под покровитељством Града Пожаревца, а добродошлицу такмичарима пожелели су представница Спортског савеза Србије Марина Јовичић, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић и председник Савета месне заједнице Лучица Иван Миленковић.

У финалу снаге одмеравају четири екипе Лучица, Живица, Кличевац и Бубушинац у 11 дисциплина: фудбал, рвање, шах, обарање руку, полигон, скакање у џаку, бацање камена са рамена, надвлачења штапа, одбојка, скок у даљ и надвлачење конопца.

Златан Костић, Марина Јовичић и Иван Миленковић

Од Златана Костића сазнајемо да је Спортски савез Града Пожаревца по други пут организатор овог такмичења које усмерава сеоско становништво ка рекреацији, враћа традиционалне вредности и промовише спорт и фер – плеј.

Фудбал

Представник Спортског савеза Србије Марина Јовичић истиче да је ова акција на нивоу Србије започета пре пет година на иницијативу председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и генералног секретара Горана Маринковића.

Обарање руку

-Кренули смо скромно са пет општина, следеће године имали смо 15, затим 21, прошле године 32 и ове године 40 општина учествује на овој манифестацији. Од прошле године и Пожаревац је са нама и надам се да ћемо се још дуго година дружити, јер људи из Спортског савеза Града Пожаревца су нам добри сарадници и организују спортске догађаје на највишем могућем нивоу. Изузетно ми је драго да су имали елана да прошире ово такмичење у односу на прошлу годину, направе једно претколо протеклог викенда од осам екипа и данас имамо велико финале у којем учествују четири најбоље екипе. Победник финала завредеће учешће на Регионалном такмичењу које ће се одржати у августу у Петровцу. Ове године имамо осам регионалних такмичења и победници региона, учествоваће почетком септембра на републичком финалу. У селу свеукупног победника биће изграђен рукометни терен, дар Спортског савеза Србије, истиче Марина Јовичић.

Шах

                                                                                     Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content