2019-07-31T15:55:51+02:00 31. јула, 2019. 15:55 |

У ЛУЧИЦИ: Ширење канализационе мреже

У Месној заједници Лучица у току су радови на ширењу секундарне канализационе мреже у дужини од 9,3 километра чија је вредност близу 140 милиона динара. Током обиласка радова, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је казао да они теку предвиђеном динамиком и најавио за почетак наредне године радове на примарном воду у Пругову, док је у Пољани изградња примарне мреже у завршној фази и следеће године почеће радови на секундарном воду у вредности од око 150 милиона динара.

-Град Пожаревац је у претходне три године за капиталне инвестиције издвојио преко 5 милијарди динара. Од те суме за инфраструктуру у сеоским месним заједницима опредељено је преко милијарду и три стотине педесет милиона динара, не рачунајући ову годину, где је већ до сада завршено радова у вредности од преко 350 милиона динара.  Досадашњи радови у сеоским насељима чине преко 25 одсто капиталних инвестиција које је Град уложио у претходне три године. Инфраструктура се мора изводити како у градским, тако и у сеоским месним заједницама како би створили приближно исте услове, јер нажалост, претходних година и деценија није довољно улагано у комуналну и путну инфраструктуру у селима, рекао је Спасовић, подсетивши да је у претходне три године преко 50 километара путева изграђено у сеоским насељима.

Одборник у Скупштини града Пожаревца Иван Миленковић истиче да ће овом другом фазом изградње секундарног вода у потпуности бити покривено насеље Лучица до краја године, односно свих 600 домаћинстава и да се прикључивање на мрежу очекује на пролеће. Иначе, у првој фази 2016. године изграђено је 7.340 метара секундарне мреже,   2,5 километра примарног вода и обухваћено је 223 домаћинства.

Радове су обишли и председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић и члан Градског већа Дарко Мирковић.

                                                                       Д.Динић