„Дан вина и љубави“ назив је занимљиве и оригиналне манифестације која је прошле недеље у част заштитника виноградара и заљубљених приређена у Читаоници „Осам нијанси плаве“, малоцрнићке Библиотеке „Србољуб Митић“.

На почетку програма, минутом ћутања одата је почаст недавно преминулој Слободанки Милић, жени која је до краја живота остала верна завичају и култури. Гласом славуја, оплемењивала је бројне књижевне вечери и манифестације, пратила казивања стишких песника. Овом пригодом приказан је и краћи филм о Слободанки Милић који носи назив  „Беле руже, нежне руже“ по песми, коју је она последњи пут отпевала управо у Библиотеци „Србољуб Митић“.

Стихове о вину и љубави говорили су потом песници: Лидија Маловић, Магдалена Реџевић из Костолца, Слађана Стошић из Пожаревца, Светлана Перишић из Смољинца, Драган Журжевић, Биљана Мешић Јанковић из Петке, Катарина Лазић, Златан Пејкић из Костолца, Драган Радосављевић, Славица Јовановић, Љубисав Грујић из Пожаревца, Шпејтим Соле Сојева из Београда, Радмила Зорић из Салаковца, Златија Радовановић из Батуше, Зорка Стојановић из Малог Црнића и Данијела Божичковић Радуловић из Петровца на Млави, директорка Библиотеке, која је била и модератор програма. Дан вина и љубави завршен је незаборавним изворним песмама у интерпретрацији Слободана Јанковића и Марије Стојићевић.

З.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content