2019-06-05T09:42:33+02:00 5. јуна, 2019. 09:41 |

У МАЛОМ ЦРНИЋУ: Ходањем до здравља

Туристичка организација Општине Мало Црниће у сарадњи са Општином Мало Црниће и Планинарским клубом „Вукан“ из Пожаревца одржала је промотивни излет на потезу Кула – Манастирица који је, кроз дружење у природи, обухватио упознавање природних лепота и културно историјских споменика Општине Мало Црниће.

 


 

Манифестација „Ходањем до здравља“ одржана је први пут 2018. године, када су учесници са неверицом кренули у четрнаест километара дугу шетњу кроз општину Мало Црниће.  Након позитивних утисака, интересовање за спортски авантуристички туризам у Општини Мало Црниће расте, развија се свест, љубав и поштовање према природи. Стаза по којој се шета је трасирана у сарадњи са Планинарским клубом „Вукан“ из Пожаревца. Истовремена је и корист у смислу  упознавања историје и културно историјских споменика који се на овој маршути налазе.

На спомен обележју Врањевац, предавање о догађајима и битки одржао је професор Милан Крстић, након чега је Горска служба спасавања Србије упознала присутне о оријентацији за почетнике, спасилачкој опреми, првој помоћи и понашању у планинским условима.

            Више школа са територије Општине Мало Црниће, Града Пожаревца и Општине Петровац на Млави пријавило се за учешће у акцији „Ходањем до здравља“, а својим присуством су догађај подржали председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић, председница Скупштине Горанка Стевић, директори школа, секретар Црвеног крста Пожаревац Саша Обрадовић, директорка Туристичке агенције Континентал турс Емина Младеновић и представници Планинарског клуба „Вукан“ на челу са председником Милошем Бранковићем и Новицом Цветковић.