2021-07-06T10:59:49+02:00 6. јула, 2021. 11:57 |

У Малом Црнићу награђени најбољи основци

У Општини Мало Црниће, на Видовдан, организован је свечани пријем најуспешнијих ученика школске 2020/2021. године. У организацији кабинета председника Општине Мало Црниће, Малише Антонијевића  и Библиотеке „Србољуб Митић“, подељена су признања најуспешнијима.

Председник Општине Малиша Антонијевић поручио је ђацима да се њихово школовање не завршава.

– Ви сте очигледно имали и одскочну даску од вртића,  а онда сте наишли на разумевање ваших наставника и професора, тако да је иза вашег успеха стоје људи који су уложили доста труда, разумевања, знања и ангажовања у ваше осмогодишње образовање. Испред вртића је породица, ваши родитељи, пријатељи… Породица је стуб на који ћете се наслањати цео живот. Желим  да будете добри људи. Општина је ту, стоји иза вас у сваком тренутку, а када будете завршили средњу школу и уписивали факултете, бићемо и даље ту, спремни  да вам стипендијама помогнемо да будете прави стручњаци. Негујте даље таленте које имате и усавршавајте их.  Волео бих, да када одете из ове Општине, не заборавите одакле сте кренули, рекао је, између осталог, председник Општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић.

Присутне ученике, директоре основних школа, наставнике и професоре,  поздравила је и директорка Библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће Данијела Божичковић Радуловић:

– Завршавате основну школу, прелазите један степеник у свом животу. На најлепши могући начин, као успешни млади људи. Није било ни једноставно, ни лако. Иза сваке записане петице стоји оправдање, сваке пропуштене игре, одмора, изласка или гледања телевизије.  Иза сваке године која се завршавала одличним успехом стоји много одрицања, труда, рада, залагања, љубави. Много посвећености ваших родитеља, васпитача и наставника вама. Колико се труда уложи толики је и успех. Сада и увек. Сваке године библиотека каже генерацији која одлази на даље школовање да су наша врата увек за вас отворена, али се ретко ко врати. Желим да верујем да са вама то неће бити случај, превише сте времена провели међу књигама да не пожелите да их понекад обиђете, рекла је директорка Библиотеке Данијела Божичковић Радуловић.

                                                                                      Награђени

 

Титулу Ђака генерације понели су: Даница Стевић, Барбара Врећић, Иван Тричковић и Софија Арсић. Председник Малиша Антонијевић даривао их је таблет- рачунарима и књигама.

Добитници Вукове дипломе су: Мила Марјановић, Ђина Јовановић, Теодора Мишић, Невена Срејић,  Даница Стевић, ученици ОШ „Милисав Николић“ Божевац, Софија Стојимировић, Теодора Живковић, Марија Милошевић и Барбара Врећић из ОШ „Моша Пијаде“ Мало Црниће, Иван Тричковић ОШ „Дража Марковић Рођа“,  Смољинац и Софија Арсић из ОШ „Ђура Јакшић“ Топоница.

Спoртиста генерације је Михајло Милошевић, ученик ОШ „Дража Марковић Рођа“ из Смољинца, који је на државном првенству у атлетици освојио треће место.

З.С.