2021-10-15T12:33:54+02:00 15. октобра, 2021. 12:33 |

У Малом Црнићу: Почаст ослободиоцима

У част обележавања 14. октобра, Дана ослобођења општине Мало Црниће, који се прославља као Дан општине Мало Црниће, на спомен обележје страдалим жртвама за слободу, положени су венци у знак сећања на хероје стишког краја.

Венце су положили представници Војске Србије, гарнизона Пожаревац, председник Општине Мало Црниће, Малиша Антонијевић, председница СО Горанка Стевић, председник Савеза удружења бораца народноослободилачког рата Владан Антић, у присуству припадника Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице Пожаревац, Полицијске станице Мало Црниће, запослених радника Општинске управе и других јавних предузећа и установа, као и самих мештана.

Минутом ћутања одата је почаст палим борцима. Председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић обратио се присутнима пригодним речима подсећајући да је слобода веома скупа, да се животима и крвљу брани, како су то учинили борци чија су имена уклесана на спомен обележје.

-То се никада не сме заборавити јер фашизам можда није сасвим уништен – можда се само притајио и чека тренутак како би се појавио. Зато негујмо то што имамо, велику и значајну историју, сећајмо се поносно наших хероја, али морамо да  градимо нове путеве, стварамо нове услове,  како би у овим лошим временима, када се боримо са невидљивим непријатељима, наставили да живимо у слободи и миру, рекао је Антонијевић.