2021-12-06T13:32:11+01:00 6. децембра, 2021. 13:32 |

У Малом Црнићу подршка привредницима

У сали Скупштине општине Мало Црниће, председник Општине Малиша Антонијевић потписао је уговоре о додели подстицајних средстава привредницима са овог подручја. У 2021. години Општина Мало Црниће по први пут спровела је Програм локалног економског развоја и определила 10 милиона динара за подршку привредницима.

Сваки учесник конкурса је могао да добије највише до милион динара, односно до 75 одсто укупно оправданих трошкова за набавку нових савремених машина и опреме, што ће им омогућити да постану конкурентнији на тржишту. Средства је добило 10 привредника, а у току је обрада још два захтева.

-Захваљујем вам се јер сте први учесници у овом пионирском подухвату за нашу локалну самоуправу. Кроз различита давања у протеклом периоду ми смо се заиста трудили да све категорије наших грађана бар мало помогнемо у ономе што раде. Прво смо помагали породице са децом, касније разна удружења, велика издвајања имали смо за културу, пољопривреду, а сада и за привреднике. Циљ је да будете конкурентнији на тржишту, проширите производњу, отворите нова радна места и пратите нове технологије и законе које је потребно да имплементирате, казао је приликом доделе уговора Малиша Антонијевић.

                                                                                                            Д.Динић