Збирка поезије „Хоризонти“ аутора Златије Радовановић, Зорке Стојановић и Жаклине Перић представљена је у библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, читалачкој публици и љубитељима поезије и писане речи. Хоризонт спаја. У овом случају, спојио је 3 пера различитог сензибилитета, три песникиње и три лирска света у једну књигу која и није могла другачије да се зове до хоризонти. Није случајно ни то што је на корици ове књиге травка „Хоћу – нећу“ или „Воли ме, не воли ме“

-Дубоко верујем у моћ енергије и у то да испреплетена и повезана енергија има магичну моћ. Осећате ли њену јачину испод ове корице? Писана је у три руке – Златије Радовановић, Жаклине Перић и Зорке Стојановић. Између златних хоризоната Златије Радовановић, безбрижних хоризоната детињства Зорке Стојановић и хоризоната вере, наде и љубави Жаклине Перић, звоне речи, милују стихови и стварају се чудесне слике, рекла је рецензент књиге и директорка Библиотеке „Србољуб Митић“ Мало Црниће, Данијела Божичковић Радуловић.
Ауторке поетске књиге су своја осећања: љубав, веру, наду, страхове, чежњу и живот описале речима, али као да су кичицом стварале слике. Стихове су говорили Мирослав Митровић,
глумац ОАП „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића, Радица Николић Павловић, Данијела Божичковић Радуловић, као и саме ауторке.

Програм је тоновима  оплеменио Новица Стојимировић, виолиниста из Великог Села. Љубав према завичају скривена је негде у углу срца сваког уметника и стално расте, буја, цвета, јача…То је доказала Данијела Божичковић Радуловић, читајући песму „Трешња“, Новице Стојимировића, виолинисте, који љубав према родном тлу не спутава. Напротив, јача је кроз виртуозно свирање на виолини и топлим стиховима. „Песници су необични људи“,често кажу читаоци. Ту лепу необичност на делу је показао је Војкан Ивковић, песник и колекционар из Петке, који је ауторкама књиге „Хоризонти“, поклонио песме, написане са пуно љубави и поштовања. Како рече Златија Радовановић, књижевница, „нема веће награде, него кад песник дарује песму песнику.

З.С.

Share.

Comments are closed.

Skip to content