Породица и пријатељи Јасмине Јовић, уз подршку Центра за културу Мало Црниће, позивају на догађај „Десет је година како летиш”, посвећен сећању на Јасмину Јовић. Заједничко сећање заказано је за петак, 24. фебруар, у 17 сати.

Јасмина Јовић рођена је 24. фебруара 1958. у Петровцу на Млави, где је завршила и гимназију. Већину свог живота провела је у родном Црљенцу. Радила је различите послове, од организатора телевизијског програма до координатора Министарства пољопривреде за рурални развој.

Кроз рад у Удружењу жена „Сестра Јелица”, чији је била оснивач, и у Културно-уметничком друштву „Извор” из Црљенца, тежила је да очува традицију и обичаје овог краја.

Добитница је неколико признања за израду и реконструкцију народних ношњи и позоришних костима. Ауторка је збирке прича „Срећоделе”, која читаоца враћа у Црљенац са почетка двадесетог века и занимљиво је језичко и полу-етнографско штиво једног села и једног времена.

Јасмина Јовић преминула је 2013. године након кратке и тешке болести.

Ове године навршава се десет година откако Јасмина није са нама, али опстаје у сећању и кроз свој рад који је имао ко да настави.

Учесници програма су Валентино Ољача, Сара Траиловић, Златан Митић, Живојка Милић. Техничку подршку пружа Мирослав Животић. Дизајн летка урадио је Владимир Петровић.

Организатори посебну захвалност упућују Љиљани Милановић, Маријани Вељковић и посебно  професору Данилу Радојковићу за приложене текстове, а за уступљене стихове Марку Ђорђевићу.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content