51. ФЕДРАС почиње 14. октобра, свечаношћу у оквиру обележавања Дана Општине и Дана ослобођења Општине Мало Црниће. Наставиће се све до 22. октобра, кроз низање једанаест представа у такмичарском делу програма и шест представа у ревијалном делу.

Селектор Фестивала и председник Уметничког савета ФЕДРАС-а је Александар Дунић, драмски уметник из Београда. Жири Фестивала чиниће Небојша Брадић из Београда, позоришни редитељ, бивши министар културе и професор глуме, Владимир Ђорђевић из Kрагујевца, драмски писац, сценариста, редитељ и Лидија Вукићевић из Београда, драмска уметница

Фестивал почиње свечаном академијом на Дан Општине Мало Црниће, 14. октобра у 18 сати, а прилику да отвори програм имаће Општинско аматерско позориште „Бранислав Нушић“, представом „Др“, по тексту Бранислава Нушића, у режији Невене Ракочевић.

На Академији ће се обратити председник Општине Мало Црниће Малиша Антонијевић и помоћник министра културе и информисања Републике Србије Радован Јокић, док ће 51. ФЕДРАС званично отворити Данина Јефтић, драмска уметница из Београда.

Share.

Comments are closed.

Skip to content