2020-01-27T19:17:57+01:00 27. јануара, 2020. 19:17 |

У Медицинској школи Пожаревaц: На путу Светосавља

У  Медицинској школи у Пожаревцу, Светосавски празник прослављен је 27. јануара традиционалним резањем колача и свечаном академијом у просторијама школе. Овогодишњи славски колачар био је домар Малиша Стојковић, који је ову дужност за наредну годину предао Јелени Ђуровић, педагогу школе.

Сама свечаност је, по традицији отворена химном посвећеној првом просветитељу у Србији, а присутне, међу којима су били члан Градског већа Драган Радовановић, в.д. директора Опште болнице др Данко Николић, представници Војске Србије, Школског одбора, бивши и садашњи запослени, сарадници као и пријатељи школе, пригодним обраћањем поздравила је вршилац дужности директора школе Тина Капларевић, истакавши величину и значај Савиног дела.

У наставку обележавања славе, беседу о Светом Сави казивао је Вељко Станковић ученик четвртог разреда, док је свечани скуп окончан богатим и занимљивим културно – уметничким програмом ученика. Овом приликом професоркама Јадранки Васић и Драгици Лазовић, које су стекле право одласка у пензију, припали су пригодни поклони.

                                                                                                          Д.Д.