2021-10-02T17:40:46+02:00 2. октобра, 2021. 17:40 |

У МЗ „Бурјан“ у Пожаревцу: Реконструкција Ратарске улице

У Ратарској улици у Пожаревцу, у Месној зајеници „Бурјан“, пре неколико дана отпочели су радови на реконструкцији овог путног правца.

Пројекат ће се реализовати у две фазе – ове и наредне године. У ове сврхе, према речима градоначелника Саше Павловића који је протекле суботе, заједно са сарадницима, обишао радове, издвојено је око 87 милиона динара.

Градоначелник Саша Павловић са сарадницима и грађанима МЗ „Бурјан“

 

-Улица се шири на две коловозне траке од три метра. У регулацију улице улази и изградња нове пешачке стазе од 1,5 метара, као и бициклистичка стаза од два метра. Поред тога, на овом простору предвиђена су и зелена острва, односно планиран је зелени појас. За спровођење прве фазе пројекта издвојена су 32 милиона динара. У овој години асфалтираће се потез до Голубачке улице. Реализација друге фазе пројекта планирана је за 2022. годину када ће се уредити други део Ратарске улице до железничке пруге. За следећу годину определићемо остатак средстава намењен у ове сврхе. Разлог зашто се овај пројекат реализује у две фазе је зато што се у другом делу ове улице изводе радови на изградњи кишне канализације. Када буде завршена изградња Северног колектора кишне канализације, кренуће се са реконструкцијом преосталог дела улице. Надам се да ћемо у првој половини 2022. године имати комплетно реконструисан путни правац, окружен зеленилом, новим тротоаром и бициклистичком стазом, истакао је Павловић и подсетио да је Ратарска улица у претходном периоду претрпела бројне радове. Осим асфалтирања и изградње кишне канализације, како је изјавио, радило се и на изградњи, односно ширењу топловодне мреже, као и на замени азбестно – цементног цевовода старог 40 година.