Подељени су поклон пакети мајкама беба рођених у недељи Црвеног крста, у периоду од 8. до 15. маја. Организатор ове активности је пожаревачки Црвени крст, а средства за набавку беби опреме обезбедила је локална самоуправа.

Секретар Црвеног крста Пожаревац Јелена Рашић напоменула је да су сви поклони обезбеђени уз финансијску подршку града Пожаревца.

-Родитељи ће у њима добити козметику која је бебама потребна у првим данима живота. Упоредо са овом локалном акцијом која се реализује у Пожаревцу, Црвени Крст Србије је у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање,  борачка и социјална питања такође обезбедио поклон пакете добродошлице за све бебе рођене у Недељи Црвеног Крста, рекла је Рашић, напоменувши да сви родитељи беба рођених у том периоду, који нису добили поклон пакете, могу их преузети у Црвеном  крсту.

-Свако дете заслужује да одраста у здравом, хуманом и у друштву пуном солидарности, а ми смо заиста одговорни да им такво окружење обезбедимо. У име Црвеног крста Пожаревац честитам свим  родитељима рођених беба на принови и да им се захвалим што су свет и наше друштво учинили богатијим за још један дечији осмех. Искрено се надам да ће и родитељи једнога дана испричати, да су измеђуосталог, посебни и по томе што су рођени у недељи Црвеног крста, односно недељи посвећеној хуманости, казала је Рашић.

Заменик градоначелника Предраг Мијатовић истакао је да је је реч о афирмативној активности Црвеног крста Пожаревац.

-Црвени крст наставља да афирмише Пожаревац као хумани град. Подсетићу да је Пожаревац последњих тринаест година проглашаван за најхуманији град у Србији, а за то су заслужни наши суграђани. Град Пожаревац је подржавао Црвени крст свих ових година, а то ће чинити и у будућности, рекао је Мијатовић.

Према речима начелника Гинекологије др Милоша Дачића, у овој години до сада рођене су 293 бебе, што је исти број као и прошле године на овај дан, а до сада у недељи Црвеног крста рођено је 12 беба, 7 дечака и 5 девојчица.

Share.
Leave A Reply

Skip to content