2018-11-09T19:53:33+01:00 9. новембра, 2018. 19:53 |

У НЕДЕЉУ: МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ ТУРНИР „БАЛКАН ОПЕН“

У организацији Српске карате уније, под покровитељством Светске карате конфедерације и уз свесрдну подршку Града Пожаревца, Центра за културу, Kултурно – спортског центра, Спортског савеза Града Пожаревца и Карате клуба „Пожаревца 92“, 11. новембра у Хали спортова одржаће се Међународни карате турнир „Балкан опен“. Циљ је да се низом акција промовише Пожаревац као карате дестинација.

-Током ревијалног програма представиће се малишани кроз дисциплине које су усмерене на телесни развој и по први пут наступиће деца са сметњама у развоју. Циљ је да Српска карате унија у свом редовном календару такмичења уврсти и дисциплину за децу са посебним потребама. У такмичарском делу наступиће тридесетак клубова са око 500 такмичара из Македоније, Румуније и свих крајева Србије. Трудићемо се да и у наредном периоду имамо низ акција промотивног карактера, које ће кроз такмичење скренути пажњу светске карате јавности на Пожаревац као карате дестинацију, рекао је Бане Дмитровић, спортски директор Српске карате уније.

Пожаревац ће у новембру 2019. године бити домаћин Светског првенства на коме се очекује преко хиљаду такмичара из више од 30 земаља.

Д.Динић