2020-10-30T14:57:08+01:00 30. октобра, 2020. 14:57 |

У недељу: Мото крос у Берању

Балдић, Боркановић и Ловре

У атару села Берање, у недељу, 1. новембра, у организацији Мото клуба „Ватрени“, под покровитељством Града Пожаревца и Туристичке организације Града, одржаће се Мото крос „Награда Града Пожаревца 2020“.

-Такмичење се одржава у циљу добијања лиценце од Мото Савеза Србије који би требало да ову стазу сврста у категорију европског ранга, обзиром на то да је у плану одржавање европске трке на стази Буковик у Берању, саопштио је директор ТОГП Василије Балдић на данашњој конференцији за медије организованој тим поводом.

Нешто више о овом догађају говорили су представници Мото клуба „Ватрени“ Милица Боркановић, директорка трке и Владимир Ловре, један од организатора Кроса.

Дужина стазе, према речима Милице Боркановић је 1.425 метара. За крос се може рећи да представља велики туристички потенцијал. Директорка трке саопштила је да се организацијом овог догађаја ствара прилика да се у овај крај поврати и јавности представи овај вид спорта.

С обзиром на то да је ово такозвана позивна трка за верификацију стазе за технички пријем, за сада ће учествовати само такмичари из Србије.

Ловре напомиње да су се организатори потрудили да обезбеде стазу по свим европским стандардима како би се задовољили сви такмичарски критеријуми и привукли такмичари и туристи.

-У Србији тренутно постоји шест верификованих стаза, Пожаревац ће на територији целе Републике бити седма верификована мото стаза. Самим тим ова врста спорта подићи ће се на ниво какав је био осамдесетих година. Један од циљева је и едукација деце у саобраћају, посебно у мото спорту у коме страда доста младих. Морамо их усмерити на стазе ван саобраћаја, на безбедну територију, уколико желе да се баве мотоциклизмом, док не буду стасали да могу да учествују у саобраћају, рекао је Ловре.