Пливачки клуб „Три Свим“ из Пожаревца, у недељу, 20. јуна, на рукавцу Дунава, код Ресторана „Дунавски драгуљ“ у Костолцу, организује 2. Међународно пливачко такмичење на отвореним водама под називом “Viminacium open water 2”.На програму су две дистанце пливања од 1,1 и 3.3 километра, затим трка за особе са хендикепом на 200 метара, као и трка за најмлађе, такође на 200 метара. Промотер такмичења је позната српска пливачица Мина Мастиловић. 

Старт главне трке заказан је за 10 часова. 

Такмичење је непрофитабилног карактера. Стаза је кружна, на потезу од Ресторана „Дунавски Драгуљ“, до луке ТЕ-КО и назад.

Иначе, циљ организовања овог спортског догађаја је полуларизација пливања на отвореним водама у Костолцу и Пожаревцу како би се појачао утицај на развој овог базичног спорта са посебним акцентом на школски узраст.

Током такмичења дежураће медицинско особље и возило Хитне медицинске помоћи, затим припадници физичко – техничког обезбеђења, као и професионалан тим спасилаштва на води. О правилима учешћа бринуће судије пливачког Савеза Србије. Најбољима ће бити уручене медаље и пригодне награде.

Мерење времена пливачима маратонцима ће се вршити преко електронских чип система, што значи да сваки такмичар током пливања, на руци носити чип наруквице.

Споменимо и то да су сва такмичења уврштена у званичан календар пливачких манифестација Пливачког савеза Србије за ову годину.

Share.

Comments are closed.

Skip to content