2019-12-20T10:09:49+01:00 20. децембра, 2019. 10:09 |

У недељу у Пожаревцу: Спорт за све!

У   Спортском центру Пожаревац у недељу 22. децембара одржава се  Спортско рекреативни фестивал „Мали Храбриша“. Уочи свечаног отварања које је планирано за 10,00 часова приредиће се стручна трибима на тему „Врхунски спорт – истина и заблуда“ а потом следи такмичарски програм у хендикеп категоријама такмичара са инвалидитетом и сметњама у развоју. У 11,00 часове на терену Спортског центра одржава вишебој за све узрасте који се састоји од полигона сретности, демонстрација техника слободним стилом и ударање у самостојећу врећу.

„Мали Храбриша“ је национални програм Асоцијације Спорт за све Србије који је покренут ове године са идејом да заједницу борилачких спортова и вештина,  усмери ка правилном стручном раду са децом организацијом стручних предавања – трибина и такмичења фестивалског карактера широм Србије. Посебна пажња посвећује се угроженим категоријама становништва које су равноправно и максимално укључене у програм. „Малог Храбришу“ одликују врхунска организација, дисциплине брижљиво креиране према развојним потребама и могућностима сваког учесника, вредне награде и константна подршка сваком детету и спроводи се под мотом  „спорт за све“ и у складу са тим, на Фестивалу сваки учесник има подједнак третман без обзира на предиспозиције, таленат или такмичарски потенцијал.

Организатори Фестивала „Мали храбриша“ су Спортско рекреативна асоциојација и Спорстки савез Града Пожаревца у сарадњи са Спортским центром Пожаревац.

В.Винкић