У насељу Батуша отворена је још једна предшколска група са целодневним боравком, под називом ,,Мини“. Потреба за отварањем ове групе створила се услед повећаног броја малишана уписаних у Предшколску установу ,,14. октобар“.  

Иначе, у општини Мало Црниће предшколско образовање је бесплатно за сву децу са територије општине.

Председник Општине Малиша Антонијевић је са сарадницима присуствовао пријему малишана у Предшколску установу и отварању новог одељења.

– На првом степенику образовања наших малишана, желели смо, поред васпитачица, да се нађемо и ми, истакао је Антонијевић том приликом и наставио:

– Полазак малишана у вртић представља врло емотиван тренутак за родитеље, а и за нас који смо некада давно били у овој улози. За већину родитеља и деце је ово прво одвајање, али имајте на уму да вртић није место где се само учи, већ и место где се склапају нова пријатељства, познанства, уче и откривају праве људске вредности. Вртић живот деци обоји најлепшим бојама и стога је и ова мера донета са намером да нико не буде ускраћен за овај део живота, већ да ужива и да се свако дете развија на прави начин, рекао је председник Антонијевић.

Р. Н. 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content