2021-02-19T12:46:57+01:00 19. фебруара, 2021. 12:46 |

У Општини Жабари: Помоћ породици Јовановић

Промењене околности у току пандемије, погоршале су и онако тежак свакодневни живот најсиромашнијих. Социјално и материјално угрожене породице свакодневно се суочавају са егзистенцијалним проблемима. Многи су остали без ионако минималних прихода, без могућности да набаве храну и средства за хигијену, деца су остала ускраћена за праћење наставе, јер породице најчешће немају телевизоре, болесни не могу да набаве лекове, нити да оду код лекара…

 Једна од таквих је шесточлана породица Јовановић из Александровца. Супружници Дејан и Николија са четворо малолетне деце живе од социјалне помоћи и дечијег додатка, а када им се укаже прилика, раде сезонске послове, што како кажу, није довољно да обезбеде пристојан живот.

-Социјална давања нису довољна, имамо четворо школараца, па је веома тешко финансирати све. Потребно је подмирити рачуне за струју, обезбедити обућу, одећу, храну, огрев, школски прибор.., каже Дејан Јовановић.

 На и овако тешку ситуацију задесила их је још једна невоља. Недавно им је у пожару изгорео део трошне куће у којој живе. Како би мало побољшали услове живота ове породице представници Општине Жабари опремили су њихов дом са два нова лежаја, а Јовановићи ће се грејати и кувати на новом смедеревцу.

-Захваљујући општинском руководству, на челу са председником Јованом Лукићем, добили смо шпорет и кревете који ће нам колико толико олакшати живот, кажу Дејан и Николија.

Општина Жабари наставиће са сличним активностима, а председник Лукић најавио је да ће се и у наредном периоду обилазити социјално угрожене породице са циљем да им се помогне у решавању проблема са којима се сусрећу.

                                                                                                                                    Д.Динић