2018-03-22T18:37:25+01:00 20. марта, 2018. 21:48 |

У ОПШТИНИ ЖАБАРИ: Спортска опрема на поклон клубовима

Имајући у виду ситуацију у којој се налазе спортски клубови у Општини, локална самоуправа Жабара одлучила је да убудуће поклања знатно већу пажњу стварању повољнијих услова за тренирање и такмичење спортиста. Тако је у Скупштини општине уприличена свечаност којом приликом су представници Општине на челу са председником Јованом Лукићем, председником СО Дејаном Адамовићем као и Душаном Милојковићем генералним секретаром Спортског савеза уручили свим фудбалским клубовима (укупно их има девет) спортску опрему и  реквизите у вредности од 2,5 милиона динара.

Поздрављајући представнике клубова и спортисте, председник Општине пожелео им је успешну такмичарску сезону, како у Општинској тако и у Међуопштинској лиги и обећао даљу подршку и подстрек развоју спорта у месним заједницама.

Испред Спортског савеза присутнима се обратио генерални  секретар Душан Милојковић који се захвалио локалној самоуправи на уложеном труду и помоћи када су у питању повољнији услови за развој спорта и издвојена средства у овогодишњем буџету за потребе спорта.

              -Пожелео бих пуно среће нашим играчима у наставку првенства и  захваљујем се председнику Општине и локалној самоуправи  на препознавању значаја спорта из ког разлога су  у буџету Општине за ове активности у 2018. години дуплирана средства што је велика ствар јер откако постоји Спортски савез од 2014. године,нисмо ни приближно имали  толико средстава колико их сада имамо што ће бити обавеза и задатак више за све нас да на лето покушамо да афирмишемо бар још два ако не и три фудбалска клуба који ће кренути да се такмиче у Општинској лиги и да од наредне сезоне наш првак  директно из Општинске лиге иде у Међуопштинску. Средства за редовна такмичења су дуплирана тако да ће Општинска лига имати на располагању 200 хиљада динара за годину дана. Средства су такође дуплирана и за Међуопштинску лигу, па клубови не би требало да  имају финансијских потешкоће, а када је  опремау питању,мислим да су од данас сви збринути за неки будући период. Остају нам у обавези адаптације свлачионица, затим разне санације и поправке,али не можемо очекивати да се све то ради истовремено у свим срединама. Наш заједнички интерес је да нам клубови добро раде и постижу резултате уз нашу подршку и настојање да сви имају основне услове за рад и функционисање, истакао је Милојковић.

              Додели опреме присуствовао је и Дејан Станојевић, председник Спортског савеза Општине који је свим клубовима пожелео добре припреме и успешну такмичарску сезону.