2020-01-15T22:06:40+01:00 15. јануара, 2020. 14:36 |

У ПОЖАРЕВЦУ: Поклони прворођеним бебама у овој години

У породилишту Опште болнице у Пожаревцу, представници Града уручили су награде мајкама прворођених беба у 2020. години.

Заменик градоначелника Саша Павловић и начелник Градске управе Александар Симоновић новопеченим мајкама Александри Вељковић из Брежана, Марији Томић из Пожаревца и Бенити Демири из Костолца предали су поклон ваучере у вредности од по 40.000 динара.


У изјави за медије, Симоновић је нагласио да Град Пожаревац сваком прворођеном детету, близанцима и тројкама, поклања ваучере од по 40.000 динара. Такође, свако новорођено дете добија поклон пакет.

-У прошлој години подељено је 1.100 пакета, за шта је Град Пожаревац издвојио 5,3 милиона динара. Ове године за те намене планирано је 5,5 милиона динара. Споменимо и то да сваком новорођеном детету уручујемо и ауто седишта, а од великог значаја су и картице „Три плус“, којима је породицама са троје и више деце омогућена куповина у више од 100 продавница по знатно нижим ценама, напоменуо је Симоновић и додао да Град, осим боравка малишана у државним, од недавно субвенционише и боравак у приватним вртићима.

Директор пожаревачке Опште болнице др Данко Николић подсетио је да акција даривања мајки и беба има дугу традицију и изразио наду да ће она трајати и убудуће.

-Надам се да ћемо побољшањем услова боравка у Општој болници односно њеном реконструкцијом и проширењем мотивисати родитеље на подизање наталитета, рекао је др Николић.

М. П.