2018-12-01T15:01:48+01:00 1. децембра, 2018. 15:01 |

У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ЉУБИЦА ВРЕБАЛОВ“: Одржана „Витаминијада“

Као и претходних година Предшколска установа „Љубица Вребалов“ у пожаревачкој Хали спортова организовала је за малишане о којима свакодневно брине манифестацију под називом „Витаминијада“. Реч је о такмичењу чији је циљ подизање нивоа свести најмлађих о важности здраве исхране и формирање њихових здравих навика.
-Наша установа је од самог настанка велику пажњу посвећивала васпитању деце о здравим стиловима живота, што се односи на правилну исхрану, физичку активност и хигијену. Овај начин рада је подстакнут развијањем Службе за превентивну здравствену заштиту Предшколске установе, тимским радом са руководством установе, стручним сарадницима, васпитним особљем и уз стручну помоћ Завода за јавно здравље Пожаревац и подршку локалне самоуправе, поручила је Тања  Лончар, помоћница директора ПУ „Љубица Вребалов“.

„Витаминијада“ представља скуп игара које афирмишу здраве стилове живота, здравствено – образовну културу и правилну исхрану деце од најранијег узраста. У овогодишњој, деветој по реду „Витаминијади“, малишани су се надметали у пет такмичарских дисциплина, и то: у квизу питања, ко ће пре, ко ће више, пецање, воћна салата, а одржана је и бонус игрица „слагалица“. Учествовало је 11 екипа из вртића.