2021-06-04T14:59:38+02:00 4. јуна, 2021. 14:59 |

У ОШ „Доситеј Обрадовић“: Обележен Светски дан заштите животне средине

Еколошко друштво „Пријатељи Чачалице“, заједно са ученицима млађих и старијих разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, обележили су 5. јун, Светски дан заштите животне средине.

У дворишту школе приређен је пригодан програм у оквиру кога су деца рецитовала, певала и играла у част планете земље, чисте животне околине.

Овом догађају осим ученика и њихових родитеља присуствовали су и председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и чланови Градског већа Бојан Динић и др Горан Несторовић.

Председник Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“ Драгиша Марјановић истиче да је са овог места  послата порука о томе колико је наша животна средина загађена, али и ко је највећи загађивач.

 

Члан Већа Бојан Динић истакао је да је загађење животне средине глобални проблем, због чега је едукација од најмлађих дана од великог значаја. Едукација деце, како је рекао, локална самоуправа одувек је подржавала овакве и сличне активности ученика и њихових предавача.

 

 

Изложба еко моде

Осим програма који су припремили ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“, према речима директорке  Иване Јоксимовић, поводом Светског дана заштите животне средине приређена је и изложба еко моде. Сви ученички радови настали су од рециклажног материјала.

Подсетимо, ова образовна установа редовно организује и рециклажне модне ревије на којој се приказују модели од рециклажног материјала.