2019-06-13T13:05:37+02:00 13. јуна, 2019. 13:03 |

У ОШ „КРАЉ АЛЕКСАНДАР ПРВИ“ У ПОЖАРЕВЦУ: Представљени најуспешнији ученици

У Основној школи „Краљ Александар Први“ у Пожаревцу данас је организована конференција за медије на којој су представљени резултати ученика остварени на републичким такмичењима ове школске године.

Помоћница директора Школе Наташа Николић Гајић истакла је да ова образовна установа ове године прославља 80 година постојања. Како је истакла, осим републичких награда, ученици су значајне успехе остварили и на такмичењу за најбољу дечију карикатуру „Мали Пјер“, затим на „Мосту математике“, Републичкој смотри у везу, такмичењу „Не прљај, немаш изговор“. Ученици ОШ „Краљ Александар Први“ значајне резултате остварили су и на такмичењима из енглеског језика, као и на такозваним „Girls day“ – у, такмичењу које се односи на подстицај предузетништва у информационим технологијама, али у бројним хуманитарним активности, између осталог и у акцији „Крв живот значи“…

Директор ОШ „Краљ Александар Први“ Горан Сегер честитао је свим ученицима и професорима на оствареним успесима, уз подсећање да су ђаци Школе пре три године били екипни прваци Републике Србије у шаху. Све ово, како је рекао, резултат је тимског рада.

-Овом приликом, осврнуо бих се и на фестивалску приредбу у којој је учествовало више од 300 ученика и наставника. Сви они представили су нашу школу у најбољем светлу, рекао је између осталог Сегер.