2020-06-27T12:37:02+02:00 26. јуна, 2020. 21:54 |

У ОШ „Краљ Александар I“: Дипломе и награде најуспешнијим матурантима

И овај јун остаће у неком споменару уписан као месец, када је још једна генерација стасала да напусти окриље основне школе у којој су од малишана постали младићи и девојке. Није ово више завршена само једна школска година. Кажу готово је детињство, једно велико детињство данас је готово. Кажу и сви су заједно радосни и котрљају се низ степенице као шака просутних кликера и сви су смешни од задовољства, као пластелинске фигуре. И сви су шарени и чудни, као град за време великих празника. Сваки растанак је рађање неког новог почетка, лепшег, зрелијег, пуног наде и нових изазова.

На свечаности у Основној школи „Краљ Александра Први“ на којој су уручена признања најуспешнијим осмацима, директор школе Горан Сегер је нагласио да се ради о генерацији која је постигла изванрене резултате упркос томе што је школска година завршена у потпуно несвакидашњим условима због проглашене пандемије.

 -Посебна сте генерација, генерација која ће сигурно много постићи у свом даљем животу и молим родитеље да буду истрајни и са пуно стрпљења помогну деци. Захваљујем се родитељима који су пре осам година имали потпуно поверење и уписали децу у нашу школу. Надам се да смо испунили ваша очекивања и били добри партнери у циљу што бољих резултата ваше деце. Резултати су сада ту, тако да смо заједно успели. Такође, честитам учитељима и разредним старешинама Маријани Ивковић, Милени Милошевић, Владимирки Страхињић и Миљану Ракетићу, као и предметним наставницима на једној одличној генерацији, казао је Сегер. Он је пожелео малим матурантима много успеха, доброг здравља и среће у даљем школовању и животу.

Након тога, представници одељења су уручили пригодне поклоне својим одељенским старешинама, захваливши им се на тај начин за несебично залагање и љубав са којом су их штитили и усмеравали на прави пут у животу.

                                                                   ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ЉИЉАНА ИВИЋ

Од 113 ученика осмог разреда, њих 70 је остварило одличан успех у учењу. Диплому „Краљ Александар Први“ за посебaн допринос у афирмацији школе завредело је 39 ученика, док је 21 ученик носилац Вукове дипломе.

Ученику генерације Љиљани Ивић, поред вредне златне изгравиране плочице припало је и 30.000 динара, дар компаније „Универ Савић“, док је спортисти генерације Петру Милошевићу уручен ручни сат.

Носиоци Вукове дипломе и дипломе „Краљ Александар Први“ су: Ирина Андрејић, Мина Миленковић, Василије Митровић, Андрија Самарџић, Елеонора Стоилков, Катарина Тодић, Никола Херман, Вуксан Бакић, Марина Новаковић, Љиљана Ивић, Јана Васић, Тамара Матић, Петар Радмановац, Немања Траиловић, Лука Војводић,  Нађа Газдић, Митра Пауновић. Вуковци су и Јанко Цвејић, Ања Грујић, Андрија Ераковић и Вељко Јанковић. Дипломе „Краљ Александар Први“ уручене су још и Милени Милетић, Николи Стојковићу, Петру Милошевићу, Милени Милановић, Лазару Ранђићу, Милици Живановић, Михајлу Мирчићу, Нађи Нешић, Јани Нешић, Јовану Николићу, Ањи Пантић, Андрији Перићу, Теодори Петровић, Јовану Шућуровићу, Ани Милић, Валентини Кочић, Матеји Весићу, Ивани Дамњановић, Ђорђу Дану, Катарини Јовановић и Теодори Стевић.

                                                                                                                        Д.Динић