Ученици и наставници Основне школе „Милош Савић“ у Лучици у понедељак, 27. јануара, прославили су школску славу, Светог Саву.

У присуству многобројних пријатеља и сарадника школе, представника цркве и пожаревачке локалне самоуправе, Драгана Костића, помоћника градоначелника и Далибора Миљковића, члана Градског већа, обред резања славског колача обављен је у  издвојеном одељењу Школе у Пољани.

Испред домаћина, госте је поздравио директор Славиша Стојадиновић, који је овом приликом указао на значај Светог Саве у српској духовности и традицији.

Ове године, колачари славе били су ученици 4. разреда ОШ „Милош Савић“ у Пољани.

У име црквених општина пољаначке и лучичко – пруговачке, свештеници Радослав Вукосављевић и Горан Пантић уручили су награде најбољим ученицима.

Најлепше ликовне радове осликали су Кристина Јоњић (8. разред, Пољана) и Сара Јотић ( 8. разред, Лучица), док су Немања Томић (8. разред, Пољана ) и Анђелија Ђокић (8. разред, Лучица) добили награде за литерарне радове.

Као најбољи, награђени су ученици 8. разреда Анастасија Новаковић из Пољане и Ђорђе Петровић из Лучице.

Признање „Племенито срце“ понели су ђаци 4. разреда Сандра Митровић (Пољана), Ива Јовичић (Пругово) и Јана Цветковић (Лучица).

Леонора Стокић, ученица 7. разреда из Лучице награђена  је за активно учествовање на богослужењима.

У наставку програма, ученици су извели пригодан културно – уметнички програм.

Share.

Comments are closed.

Skip to content