2018-06-06T12:00:50+02:00 6. јуна, 2018. 11:48 |

У ОШ „СВЕТИ САВА“ ПОЖАРЕВАЦ: Дечија пијаца

У Основној школи  „ Свети Сава“ у Пожаревцу организована је друга „Дечија пијаца“ за ученике од првог до седмог разреда. „Пијаца“ је била завршна активност Еразмус плус пројекта „Културна традиција у савременом добу“, који се реализује ове школске године. Циљеви пројекта, по речима Светлане Спасић, школског педагога и чланице пројектног тима су истраживање улоге националних култура и традиција у свету који је мултикултуралан, динамичан, дигитализован и који се стално мења, као и проучавање нових метода учења и подучавања.

На пијаци су се продавале, куповале, размењивале и поклањале играчке, књиге, лектира, школски прибор, друштвене игре, часописи, дечје рукотворине и сличне ствари, по симболичним ценама. Купци су били вршњаци из исте школе, али и ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“, учитељице, родитељи, баке, деке, малишани пожаревачких вртића.

-Циљ ове манифестације је да се сачува дух старих пијаца, али и да деца поред џепарца, науче да цене своје ствари, схватају вредност новца и развијају радне навике, рекла је Светлана Спасић.

Детаљније у новинама „Реч народа“. Сваког уторка на трафикама је нови број.