У Основној школи  „Вук Караџић“ у Пожаревцу одржано је Републичко такмичење из географије. Учешће на такмичењу узела су 252 су ученика седмог и осмог разреда.

Присутне је најпре поздравио дирктор школе Дејан Животић пожелевши свим такмичарима пуно среће и успеха.

-Сви ви овде који учествујете сигурно желите да постигнете што боље резултате. Искрено се надам да ће тога и бити. Желим  да се лепо проведете у нашој школи, да  упознате Град Пожаревац и да само лепе успомене кроз другарство и пријатељство, понесете из нашег града, рекао је Животић.

Члан Градског већа задужен за ресор образовања др Горан Несторовић отворио је такмчење  и пожелео пријатан дан у Пожаревцу.

– Ово такмичење је врхунац залагања и труда наших ученика и посвећености наших наставника који су их припремали. Географија је наука која повезује свет око нас, учи нас различитим културама и природним појавама. Захваљујем се свим менторима и ученицима који су постигли овај резултат да данас буду овде. Ваша посвећеност и труд показује пример да се само залагањем и радом могу постићи велики резултати. Нека ово такмичење буде прилика за стицање нових сазнања и нових пријатељстава пре свега. Сваки труд је ваша победа, истакао је др Несторовић.

Председник српско географског друштва Иван Раткај истакао је да су самим доласком на ово такмичење сви ученици.

Професор  Географског факултета у Београду Стеван Станковић истакао је да је географија краљица науке.

-Морате бити њен добар слуга, односно добар представник, онакав какав смо ми који живимо од географије. Са географијом и са знањем из географије морате проћи читав свет. Знате увек да смо на одређеној географској дужини и ширини. И  само зато што знамо географију вратићемо се кући. Ако не знамо географску дужину и ширину не би се вратили кући, поручио је Станковић.

 

Резултати такмичења

Међу 252 такмичара и целе Србије, пласмане из Пожаревца освојили су учници седмог разреда. Ученик Урош Вукасовић из ОШ „Краљ Александар Први” пласирао се на 85. место, Михајло Стојановић из  ОШ „Доситеј Обрадовић” заузео је 93. место, Вук Николић из ОШ “Доситеј Обрадовић” 147. место, док је  Бранислав Николић,  такође из ОШ  „Доситеј Обрадовић”, заузео 156. место.

                                                                                                                                               И.Р.

 

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content