2019-04-22T13:48:53+02:00 22. априла, 2019. 13:48 |

У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ У ПОЖАРЕВЦУ: „Земља дарује кад’ ум царује“

Централна манифестација поводом обележавања Међународног дана планете земље одржана је у Основној школи „Доситеј Обрадовић“  у Пожаревцу, у понедељак, 22. априла, под слоганом „Земља дарује кад’ ум царује“. У овој образовној установи су тим поводом организоване „Еколошке спортске игре за предшколце“, „Еко академија“ и „Рециклажна модна ревија ученика основних школа Браничевског округа“. Такође, у склопу еколошке манифестације одржана је и изложба еколошких и рециклажних радова ученика, а спроведена је и акција прикупљања секундарних сировина под називом „Чеп за хендикеп“.

Поред директора, наставника и ученика основних школа браничевског округа, манифестацији су присуствовали и чланица Градског већа Саша Ђорђевић, председник Савеза омладинских радних акција Србије др Момчило Талијан, председник Еколошког друштва „Пријатељи Чачалице“ Драгиша Марјановић и представници удружења Еколошка свест из Пожаревца.

Директорка ОШ „Доситеј Обрадовић“ Ивана Јоксимовић је у изјави за наш лист напоменула да је ова образовна установа до сада организовала и учествовала у бројним манифестацијама и акцијама на тему очувања животне средине.

-Један од основних циљева обележавања Међународног дана планете земље јесу подизање еколошке свести код деце и одраслих, као и развијање здравих стилова живота у складу са концептом одрживог развоја, истакла је Ивана Јоксимовић.