У оквиру међународне бициклистичке трке „Serbia Epic“, а уз подршку Компаније „Бамби“, у парку природе Буковик, протеклог викенда отворена је „Бамби стаза здравља“.

Ова иницијатива јасан је одраз ангажмана и одговорности компаније према локалној заједници, те жеље да се допринесе промовисању активног и здравог начина живота.

Уређење стазе дужине шест километара, има посебан значај за све љубитеље спорта и рекреације, као и за српске бициклисте који ове године обележавају 140 година домаћег бициклизма.

Ана Диковић, експерт за екстерне комуникације и одрживост у компанији „Бамби“ изјавила је да је ово добар пример како одрживост, развој и рекреација могу ићи руку под руку.

-Kроз пројекат Бамби стазе здравља, подржавамо љубитеље спорта, а истовремено бринемо о очувању природе. Ова иницијатива није само симбол нашег одрживог пословања, већ и конкретан допринос локалној заједници, пружајући прилику за активно уживање са породицом и пријатељима у предивном окружењу које Буковик пружа. На тај начин, промовишемо здрав начин живота и развијамо свест о важности заштите природе, градећи заједно бољу будућност за све, истакла је Диковић.

Нова бициклистичка траса представља партнерски пројекат Компаније „Бамби“ и организације „Serbia Epic”, која се бави организовањем спортско – туристичко – привредних манифестација са посебним фокусом на екологију.

Осим Пожаревца, ова серија се одржава на различитим локацијама широм Србије, а циљ манифестације је постављање основе за развој спортског туризма у региону и повећања интересовања за град Пожаревац.

,,Бамби стаза здравља“ уз помоћ локалних институција, пружа додатну вредност љубитељима природе, спортистима и бициклистима, обезбеђујући сигуран простор за вежбање и уживање на отвореном, доприносећи промоцији Пожаревца, као глобално признате дестинације за планински бициклизам.

 

Фото: Александар Мишков

Share.
Leave A Reply

Skip to content