2018-07-18T12:09:29+02:00 18. јула, 2018. 10:47 |

У петак и суботу у Великом Градишту: АЛАСКЕ ВЕЧЕРИ

У Великом Градишту, у петак ће почети дводневна манифестација са најдужом традицијом у овој општини, 53. „Аласке Вечери“.  

И ове године, оба фестивалска дана биће испуњена многобројним догађајима у којима ће учествовати више од 800 учесника, а само рибљу чорбу припремаће више од 120 мајстора.
 

Градиштанци очекују и 3.000 посетилаца па се за љубитеље рибље чорбе првог дана манифестације припрема бесплатна дегустација. Бесплатна је и школа вожње скутера на води за децу од 11 до 16 година по Сребрном језеру, а за љубитеље спортских активности на програму је турнир у одбојци на песку, на терену у градском парку.
 
За озбиљније такмичаре, на дунавском кеју ће бити организовано јуниорско такмичење у пецању за децу “Златна рибица“ док ће се старији окушати у лову на шарана на теренима “Терахум“. Број екипа је ограничен па је време за последње пријаве. Главно такмичење, лов на бућку, стартује из “зимовника“ и завршава се на ушћу Пека. Занимљивост овог такмичења је да ће сва упецана риба бити враћена у Дунав.
 
Уз обиље укусних специјалитета ни забава није изостала па ће такмичари и посетиоци, у свежини градског парка, уживати у културно-забавном програму, концерту Ане Кокић и вечерњем ватромету.
 
Дунав је главна тема свих такмичења, а живот аласа симбол повезаности велике, моћне реке и човека који је препознао сву његову снагу, лепоту и богатство. Током свог животног пута, од далеке  1965. године, “Аласке вечери“ су градиле препознатљиви стил и добиле своју химну и грб који представљају дух неуморних дунавских „вукова“ по којима је Градиште познато од давнина.