2021-10-27T12:12:19+02:00 27. октобра, 2021. 12:12 |

У Петровцу на Млави: Буџет у центру пажње

На последњој седници Скупштине општине Петровац на Млави прихваћене су измене буџета за ову годину и усвојен извештај о извршењу буџета у протеклих девет месеци. Према речима председника Скупштине Миланчета Аћимовића, више је разлога због којих се ишло на ребаланс.

-Обим буџета смањен је за 33 милиона односно за наменски трансфер који мора да се врати Министарству за заштиту животне средине од кога је Општина та средства добила за санацију и рекултивацију градске депоније  али их није употребила. Пошто јавна набавка није успела,  поступак ће бити поновљен наредне године, истакао је Аћимовић. Измене су настале и у делу буџетских средстава која се односи на завршетак бициклистичко-пешачке стазе у Бањи Ждрело. Реч је о три милиона динара добијена од Министарства без портфеља за пројекат старе школе. Употребљено је 1.468.000 динара, други део усмерен је за израду пројектне документације за сквер Млава. Одређени износ средстава биће враћен школама за превоз ученика пошто је јавна набавка поништена. На име донација спортским клубовима враћају се три милиона пошто се велики број клубова налази у тешком стању.

Разматрајући извршење буџета у протеклих девет месеци, закључено је да се приходи добро остварују и сходно томе треба очекивати да ће до краја године њихова реализација бити око 95 посто.

Одборници су на овој седници донели и одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности ради одређивања пореза на имовину за 2022. годину. Председник Аћимовић је подсетио да се већ годинама та цена не мења, па се не мења ни порез на имовину.

Након прибављања сагласности од Министарства за рад и социјална питања Јасминка Николић изабрана је за в.д. директорку Центра за социјални рад за период од годину дана.

Извор: Сајт Општине