2021-05-07T11:03:59+02:00 7. маја, 2021. 11:03 |

У Петровцу на Млави: Мења се генерални план регулације града

Првог радног дана после празновања Првог маја и Ускрса, у Петровцу је на позив председника Миланчета Аћимовића, заседала Скупштина општине. Одборници су у првом реду усвојили предлог измене генералног плана регулације града коме је претходио захтев нових власника две трећине Аутобуске станице „Арива Литас“ да на том простору изграде нови пословно-стамбени објекат. Њихова намера је, наиме, да део Аутобуске станице, који је раније био у функцији продаје карата и перона, претворе у стамбено-пословну зграду. Да би се ова намера реализовала било је неопходно да се покрене поступак измене генералног плана регулације, што је на седници Скупштине и учињено. Према речима Миланчета Аћимовића ово је значајно за грађане Петровца и због тога што су планом обухваћени Улица 1. маја и простор топлане који ће се од једног ругла претворити у уређене средине.

У наставку седнице усвојен је годишњи програм заштите и уређења коришћења пољопривредног земљишта које се јавним позивом даје у закуп јер је у питању земљиште у власништву државе. Усвојена су и два извештаја: о раду председника Општине и о раду Општинског већа.

Као једну од значајнијих тачака на Скупштини, Аћимовић је у сусрету са новинарима, након одржаног заседања, издвојио усвајање Акционог плана запошљавања у 2021. години који подразумева два програма.

-Први се односи на јавне радове којима ће бити обухваћено шест лица из најугроженијих категорија становништва, а у основи другог програма је пружање помоћи при самозапошљавању 12 незапослених особа. Програми се реализују у сарадњи са Националном службом запошљавања. Општина учествује са два милиона динара, објаснио је Аћимовић.

Одборници су дали сагласност на измене статута КЈП „Извор“ у делу који регулише област именовања вршиоца дужности директора. У складу са овим изменама вршилац дужности директора именује се најдуже на годину дана. Исто лице не може се именовано два пута на ту функцију.

Одборници су прихватили извештаје јавних предузећа у првом тромесечју ове године и извештај о одржаним изборима за чланове савета месних заједница.

Наредна седница Скупштине, како је најавио председник, биће одржана 4. јуна, на Дан Општине.