У Спортском савезу Општине Петровац на Млави приређен је пријем за спортисте који су се пласирали на Државно финале Плазма Спортских игара младих. Финале се одржава од 1. до 9. јула на Златибору, а  општину Петровац на Млави представљају: Атлетичари и атлетичарке Гаврило Максимовић, Мајда Милић и Лола Јорданов из Основне школе „Бата Булић“. Међу такмичарима биће и фудбалери (Coca-Cola Cup), ученици Средње школе „Младост“ из екипе „Слога 33“ коју чине дечаци рођени 2008. године. У такмичарском табору Петровчана биће и шахисти и шахисткиње Ива Марковић, Миа Илић и Сава Милић из Основне школе „Бата Булић“.

        Део екипе који је присуствовао пријему поздравили су председник Спортског савеза Дејан Рајић и генерални секретар Дејан Милошевић. Они су истакли да су млади спортисти, поред освојених одличја и пласмана на даље такмичење, промовисали и лепо васпитање. Стога су честитке и речи захвалности, осим вредним и успешним такмичарима, на пријему упућене и њиховим наставницима, тренерима и родитељима.

         Најуспешнији на Државном финалу на Златибору СИМ  стичу право учествовања на Међународном такмичењу Плазма Спортске игре младих које ће се одржати у Сплиту крајем августа.

Share.
Leave A Reply

Skip to content