2018-07-31T20:28:03+02:00 31. јула, 2018. 20:28 |

У Петровцу на Млави завршен још један пројекат

Председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић и председник Скупштине општине Миланче Аћимовић  са сарадницима на свечаности прошле суботе, у присуству великог броја грађана, пустили су у саобраћај комплетно реконструисану улицу 8. марта у Петровцу. Улица је у потпуно новом руху, поред санације и адаптације коловоза, реконструисани су и уређени паркинг простори, комплетно је регулисан одвод атмосферских падавина, уређене су пешачке стазе, тротоари и зелене површине, подигнут дрворед и изграђено велико дечије игралиште. Петровчани су очигледно добили много лепшу и функционалнију улицу него што је до сада била, на њима је да је таквом и сачувају.

                Преко јавног позива Министарства привреде Републике Србије и Програма „Градимо заједно“ успешно је приведен крају пројекат укупне вредности 39.246.341 са ПДВ-ом,  од чега је Министарство привреде обезбедило 16.352.642 динара, а Општина Петровац на Млави са 22.893.699 динара.

                  По речима Душко Нединића реч је о великом пројекту на коме се много радило.

                  -Задовољан сам и срећан, реализација оваквих пројеката даје нам енергију да за остварење циљева из утврђених општинских планова и договора, у интересу грађана, радимо још више и боље, рекао је Нединић.

                  За председника Скупштине општине Миланчета Аћимовића ово је један у низу пројеката које је актуелно руководство завршило у протекле две године.

                  -Са конституисањем ове власти кренули смо пуним капацитетима да радимо и резултати су видљиви.Тако ћемо наставити, поручио је Аћимовић.

                   Улица 8. марта веома је фреквента, користи је велики број становника општине, у непосредној близини су Основна школа „Бата Булић“, Средња школа „Младост“, Предшколска установа „Галеб“, Спортска хала „Драгутин Томашевић“, Дом здравља, Општа Болница… У самој улици је и комплекс од 7 зграда са близу 300 станова.