Завичајни музеј у Петровцу на Млави и ове године приредио је „Ноћ музеја“ у оквиру републичке манифестације „Музеји за 10“. Програм је реализован у сарадњи са УГ „Вилино коло“, Библиотеком „Ђура Јакшић“, ОИ „Млава“ и Галеријом „Круг“, на четири локације. По броју посетилаца ово је била најпосећенија Ноћ музеја у Петровцу у послење три године.

Програм је почео радионицом Фотомусеум, а настављен документарно-уметничком изложбом Први петровачки фотографи, аутора Милана Јенића и Дарка Стокића и изложбом пролећних гљива – Ту смо око тебе, сачувај и нас и себе. Испред музеја, у оквиру ове изложбе, посетиоци су могли да дегустирају гулаш од гљива који су за њих припремили чланови УГ „Вилино коло“. У петровачкој Библиотеци приказана је изложба минијатурних издања из збирке Народне библиотеке у Београду, а у Галерији Круг ликовна изложба Портрети, ауторке Славице Марковић. Традиционално, петровачки извиђачи су организовали радионицу Здрав залогај у Павиљону Старе школе.

Уз концерт групе „Гарави сокак“, који је одржан на градском тргу у организацији Туристичке организације и Општине, ноћ Музеја завршена је културно-музичким и едукативним садржајем.

                                                                                                                            Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content