2018-04-19T13:35:58+02:00 19. априла, 2018. 13:22 |

У ПЕТРОВЦУ НОВИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА: Српских владара у новом издању

Председништво СО Петровац на Млави

Одборници петровачког локалног парламента су на седници Скупшине, одржаној 18. априла, усвојили нови ребаланс буџета.

Разлози за његово доношење леже у променама у расходном делу буџета, док у приходном делу нема промена.

Седницом је председавао Миланче Аћимовић. Заседању су присуствовали председник Општине Душко Нединић, његов заменик Горан Ристић и чланови Општинског већа. 

Како је објаснила Јадранка Младеновић, руководилац Одељења за финансије и буџет, на расходној страни промене се углавном односе на преусмеравање средстава.

Најзначајније промене су у разделу организације саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре, тачније повећавају се средства у оквиру ових програма на апропријацији текућих поправки и одржавања путева и у оквиру пројеката реконструкције тротоара. Остале промене се односе на преусмеравање неискоришћених средстава након спроведених јавних набавки.

Председник Скупштине општине Миланче Аћимовић указао је на то да је још један ребаланс у низу последица активности председника Општине Душка Нединића и његовог тима, који су успели да привуку средства из Министарства привреде за пројекат сређивања Улице Српских владара. Том приликом је најављено још улагања у инфраструктуру.

                                                      НОВИ ОБЈЕКТИ У КРУГУ БОЛНИЦЕ

Месне заједнице ће, након скупштинске одлуке, која је донета у наставку седнице, саме моћи да одаберу начин решавања послова уређивања и одржавања гробља и  зелених површина. Одборници локалног парламента изгласали су и одлуку о расходовању и рушењу објекта у кругу болнице на чијем месту ће се средствима обезбеђеним од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима изградити вешерница, котларница и административни део. У другој фази превиђа се реконструкција читаве болнице.

                                       ЗА СУБВЕНЦИЈЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ 7 МИЛИОНА

За програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја буџетом је опредељено 7 милиона динара. Добијена је сагласност надлежног Министарства, а најважније мере које ће се спроводити односиће се на улагања у инфраструктуру и етно објекте, за шта је одобрено 2,5 милиона динара.

За вештачко осемењавање крава издвојиће се 2 милиона динара, 500 хиљада динара за стимулисање пчелара почетника, предвиђена су средства за набавку приплодних оваца и крмача, као и за воћаре, виноградаре и повртаре. Ове године за уређење атарских путева из општинског буџета биће утрошено 7 милиона динара и 1,3 милиона динара за противградну заштиту.

На овом заседању је за вршиоца дужности директора Дома здравља поново именован др Есидол Перић.

Детаљније у идућем броју новина „Реч народа“, које ће бити у продају од 26. априла. 

Д. Динић