У Петровцу је приређен пријем најуспешнијих спортиста и спортисткиња, оних који су остварили изузетне резултате на такмичењима републичког нивоа. 

Поред освајача медаља присуствовали су председник Општине Душко Нединић, председница Скупштине општине Христина Ђорђевић, заменик председника Општине Борис Гвоздић, тренери, чланови стручних штабова, наставници и родитељи. У име локалне самоуправе обратила им се Христина Ђорђевић.

– У  прилици смо да сви заједно прославимо и истакнемо наше сјајне спортске успехе. У  име Општине захваљајујем вам на свему што сте постигли и представљали општину у најбољем светлу пласирајући се на високим местима на републичким такмичењима и освајањем оволико вредних медаља. Као грађани и одговорни руководиоци имамо и те како разлога да будемо поносни и да се радујемо, рекла је поред осталог Ђорђевић која је, честитке осим награђеним ученицима упутила и њиховим тренерима и члановима стручних штабова као и школама.

– Желим да додам да поред спортских резултата с  правом можемо да се поносимо и изванредним спортским понашањем наше деце током такмичења, у поразу и победи. Они поштују своје противнике и тренере и залажу се за фер и тимску игру. Сигурна сам да ако настве овим путем , очекују их  нове победе, још много радовања и славља, рекла је председница Скупштине.

Добитници  медаља

ЖРК „Слога“ Петровац на Млави: девојчице узраста 12 година – сребрена медаља на Државном првенству које је одржано у Мионици.  

Селекција девојчица Средње школе „Младост“ Петровац на Млави: сребрна медаља на Олимпијским играма средњих школа. Такмичење одржано у Новом Саду. Тренер Срђан Илић.

АК „Драгутин Томашевић“: Овојили  три државне медаље на 12. Школском републичком такмичењу у атлетици које је одржано у Новом Саду: Лола Јорданов,  златна медаља у дисциплини  на 60 метара, ОШ „Бата Булић“ ; Огњен Стојановић из Ковина, златна медаља у дисциплини скок у вис; Филип Бојић  сребрна медаља у дисциплини 800м ОШ „Света Михајловић Буровац“  и Душан Курдулија 4. место у дисциплини на 100м, ОШ „Бата Булић“. Тренери  Игор Шошић и Срђан Илић.

Шах Клуб „Слога“: Ива Марковић 2014. годиште освојила је 2. место на 17. кадетском – омладинском фестивалу Шаховског савеза Србије, које је одржано у Параћину у категорији брзопотезно  Ж10.Тренери: Зоран Стојановић, Моника Стојановић и Милица Шумоња.

РК „Змајеви“: Михајло Стевић 3. место на Државном првенству Србије у категорији рвање грчко-римским стилом у Београду. Тренери Дејан Рајић и Петар Јанковић. Све похвале изречене су и на рачун резултата  девојчица ЖРК  „Слога“ узраста 14 година које су на Државном првенству са тренером Срђаном Илићем заузеле 9. место. Тренер Драган Њагуљевић. 

Р. Н.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content