2018-06-28T12:02:07+02:00 28. јуна, 2018. 11:58 |

У Петровцу укинута ванредна ситуација

На територији Општине Петровац на Млави укинута је ванредна ситуација, након јучерашње одлуке председника ове општине и команданта Штаба за ванредне ситуације Душка Нединића.

Тим поводом је и на скупштинском заседању које је претходило јучерашњем састанку Штаба за ванредне ситуације, било речи о елементарним непогодама и мерама које су предузете. Руководилац стручно – оперативних тимова Аца Гера Животић је истакао да су обилне падавине, 8. и 9. јуна, „начеле“ северни део Општине, почевши од села Дубочка, преко Старчева, Манастирице, Рановца и Кладурова.

– У поподневним сатима, 13. јуна, велики удар воде захватио је Петровац, од Улице 8. октобар, преко Карађорђеве и поред Гарнизона, подсетио је Животић, и додао:

– Касније обилне падавине су се прошириле на целу Општину, а у међувремену одлукама Општинског већа проглашена је делимична елементарна непогода, а затим елементарна непогода и ванредна ситуација на целој територији. Овога пута Бусур је направио велике проблеме, који је са великим водостајем од 3 метра дошао из правца Деспотовца и Свилајнца и кроз село Бусур путовао  6 километара до бране проузроковавши велику поплаву. Река Млава је била укроћена и није изазвала веће проблеме. Комисије за процену штете су на терену и по завршетку тог посла потражићемо помоћ од Канцеларије за управљање јавним улагањима, рекао је Животић, похваливши команданта Штаба Душка Нединића и велико ангажовање грађана и запослених у Општинској управи.