2021-01-27T14:52:20+01:00 27. јануара, 2021. 14:52 |

У Политехничкој школи: Почела обнова позоришне сале

Поводом школске славе, Савиндана, Политехничку школу посетили су градоначелник Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за образовање Томица Стојановић. Том приликом са директором школе Дарком Радовановићем обишли су радове на реконструкцији сале некадашњег биоскопа „Култура“, која се налази под кровом ове школе.

Честитајући празник просветарима, градоначелник Пожаревца Саша Павловић истакао је да је вредност пројекта 18,3 милиона динара, сала ће поседовати близу 300 седећих места у партеру и на балкону и биће опремљена савременом аудио и видео технологијом.

-Уверили смо се да су, по плану, почели радови на реконструкцији и санацији сале коју памте многе генерације Пожаревљана. Након неколико деценија, поново ћемо јој вратити стари сјај и дати је на употребу свим школама и уметницима нашег града. Директор Радовановић нас је уверио да ће ова школа знати да цени и чува овај бисер пожаревачке културе и надамо се да ћемо неку будућу Светосавску академију одржати управо у овој сали, казао је Павловић.

 Директор Политехничке школе Дарко Радовановић је подсетио да су радови почели 4. јануара ове године и почетком лета сала би требало да прими своју прву публику уколико то епидемиолошка ситуација дозволи.

 -Сала у којој се налазимо је стара 90 година и кроз историју она је била значајан центар културног и друштвеног живота града Пожаревца. Нажалост, последњих двадесетак година није била у функцији и овом приликом бих се захвалио локалној самоуправи која је препознала значај ове сале, не само за Политехничку школу, већ и за друге школе и установе на територији нашег града, закључио је Радовановић.

                                                                                                                        Д.Динић