2019-06-29T08:12:01+02:00 29. јуна, 2019. 08:12 |

У ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ШКОЛИ: Најбољима 98 диплома

У Пољопривредној школи са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, организована је свечаност на којој су ученицима завршних разреда уручене дипломе.

Ученицима четворогодишњег и трогодишњег образовања додељено је 98 диплома, од тога, за одличан успех и примерно владење награђено је 48 ученика, за остварене високе резултате  на такмичењима 3 ученика, док је за постигнуте резултате у ваннаставним активностима награђен 21 ученик.

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Владимир Симић

За ученика генерације проглашен је Владимир Симић коме је директор Видоје Вукашиновић на поклон уручио дукат са грбом школе.

Све четири године школовања Владимир је био одличан ученик са просеком оцена 5,00. Учесник је бројних такмичења на којима је постигао изузетне резултате. Два пута освојио је 1. место на општинском, a затим 1. и 2. место на Регионалном такмичењу из историје.

На Републичком такмичењу из области ветерине освојио је 3. место. Био је председник Ђачког парламента и активан учесник друштвеног живота у школи. Један је од добитника подстицајних средстава за пољопривреду из Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Владимир Симић је током четворогодишњег школовања био је најбољи пример свим ученицима Школе како се радом и стеченим знањем могу постићи врхунски резултати.

 

Директор Школе Видоје Вукашиновић честитао је ученицима на оствареним успесима, поручивши им да ову образовну установу напуштају са стеченим знањима, вештинама и ставовима, који ће им помоћи да упишу факултете и високе школе, запосле се или наставе посао на породичним газдинствима.

-Први пут срели смо се управо на овом месту, на почетку школовања, када смо вам пожелели добродошлицу, када смо вас охрабривали, подржавали, отклањали све страхове које сте имали према новој школској средини. Током вашег образовања професори и одељенске старешине имали су тежак задатак, не само да вас уче и припремају за школу, већ и да вас припремају за живот. Осим стеченог знања и вештина, који су везани за ваше образовне профиле, учимо вас и да поштујете једни друге, уважавате различитости, будете солидарни и друштвено одговорни, што сте наравно показали кроз ангажовање у ваннаставним активностима и пројектима у којима сте учествовали заједно са остатком школских тимова. Индијска пословица каже: „Дајте човеку рибу и нахранићете га један дан. Научите га како да лови и прехранићете га цео живот“, а ја сам сигуран да смо вас научили да ловите, поручио је Вукашиновић.

СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Стефан Мирковић

Ученик Стефан Мирковић проглашен је за спортисту генерације. Њему је за остварене успехе припала награда у виду спортске опреме.

Иначе, Стефан Мирковић био је члан школских екипа у атлетици, фудбалу, одбојци, стоном тенису о кошарци. Био је члан тима који је освојио 1. место у одбојци на Регионалној домијади и 3. место на Републичкој домијади.

Освајач је бронзане медаље на Општинском такмичењу у стоном тенису. Проглашен је за најбољег играча турнира у малом фудбалу. У области спорта, Стефан је значајно допринео афирмацији Школе.

Велики број ученика Пољопривредне школе у претходном периоду био је део школских тимова за учешће у пројектима Европске Уније, Савета Европе и других фондација. Споменимо пројекте „Постизање демократске културе у школама“ који је финансиран од стране Савета Европе и „Обука ученика за органско воћарство“, који је део „Ерасмус+“ пројекта за организацију мобилности ученика средњег стручног образовања, као и пројекат „Оснаживање младих пољопривредника“ из Фондације „Ана и Владе Дивац“, затим Града Пожаревца и Општине Жагубица.

М. П.